Whiteboard animatie laten maken?

Handgetekende animaties

Whiteboard animatie laten maken?

Wat is een whiteboard animatie?

wat-is-een-whiteboard-animatieEen whiteboard animatie is een video die illustraties en tekst tot leven brengt met beweging, op een digitaal canvas. Whiteboard animaties hebben hun bekendheid te danken aan de Engelse organisatie RSA, daarom worden deze animaties ook wel RSA animatie genoemd.

Bij Pitchparrot maken we ook whiteboard animaties. Hieronder vind je een voorbeeld van één van onze whiteboard animaties:

Spring direct naar: Whiteboard animatie laten maken - Hoe werkt het - Kosten.

Voordelen van een whiteboard animatie

Een whiteboard animatie laten maken heeft vele voordelen. Een complex idee op een simpele manier uitleggen is wat een whiteboard animatie doet. 

De voordelen van een whiteboard animatie zijn onder andere:

Een video met duidelijke taal

Strakke en duidelijke beelden leveren jouw boodschap op een directe manier. Bij elke nieuwe scène of elk nieuw idee is de kijker actief aan het kijken vanuit een nieuw camera standpunt.

Om niet meer te vergeten

De kijker gaat meteen in de 'leer-modus' bij het zien van een whiteboard animatie.

Door de leuke stijl van animeren zal de kijker je boodschap sneller én langer onthouden. Het gebruik van handgetekende animaties maakt het bereik enorm breed!

Whiteboard animatie laten maken?

whiteboard-animatie-laten-makenWil jij een whiteboard animatie laten maken? Een whiteboard animatie is geschikt om jouw product, dienst of organisatie onder de aandacht te brengen.

In één of meerdere minuten pakken we het onderwerp bij kop en staart. Door middel van handgetekende geanimeerde beelden leggen we in een korte tijd (soms) zeer complexe zaken uit.

Een whiteboard animatie kan zowel voor interne als externe doeleinden gebruikt worden. Denk aan bedrijfs- of productpresentaties, interne plannen presenteren of een nieuw idee voorschotelen.

Met een vleugje humor (indien gewenst) verduidelijken we processen, producten en diensten. Dit doen we op basis van een aangeleverd script.

Samen met een professioneel team van animatoren geluidsspecialisten en voice-overs zorgen we voor een whiteboard bedrijfsanimatie die staat.

Hoe een whiteboard animatie maken werkt

Bij PitchParrot een whiteboard animatie laten maken? Dan wil je natuurlijk weten hoe we werken. Dat leggen we je graag uit!

Allereerst stuur je via het contactformulier ons een aanvraag. We kijken naar wat je precies wilt. Geef vooral een duidelijke omschrijving van waar jouw whiteboard animatie over moet gaan. Zo weten we wat we kunnen verwachten en krijg je een helder advies.

Vervolgens sturen we je een opdrachtformulier. In dit formulier staan algemene zaken, maar ook vragen over de whiteboard animatie komen voor. 

Nadat we het opdrachtformulier hebben besproken vragen we je om een script aan te leveren. Kom je er niet helemaal uit bij het schrijven van jouw script? Eventueel redigeren we het script voor je!

De volgende stap is het keizen van stemsamples. We laten een deel van het script inspreken door professionele stemacteurs. Hieruit kun je een keuze maken zodat je de beste stem bij jouw whiteboard animatie hebt!

Dan is het bijna zover. We gaan aan de slag voor je wanneer je een keuze hebt gemaakt uit één van de stemacteurs. Binnen 14 werkdagen is jouw whiteboard animatie klaar.

De kosten van een whiteboard animatie

Bij ons kun je een whiteboard animatie laten maken voor een goede prijs.

De prijs van een whiteboard animatie is flexibel en wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Dat is de reden dat wij de prijs van een whiteboard animatie niet direct op onze website weergeven.

De prijs wordt grotendeels bepaald door de lengte van jouw whiteboard animatie. Wij hanteren voor het bepalen van de lengte van de animatie de formule: 120 woorden staat gelijk aan 1 minuut whiteboard animatie.

Hieronder kun je berekenen hoe lang jouw whiteboard animatie gaat worden. Heb je een script geschreven? Vul dan het aantal woorden van je script in. Zo weet je precies hoelang de animatie gaat duren!

 

Wil je direct inzicht in wat de prijs van jouw whiteboard animatie is? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Hoe je er gebruik van maakt

Onze animaties worden gebruikt voor bijvoorbeeld pitches, promoties, verdediging of verduidelijking naar medewerkers en belanghebbenden.

Een whiteboard animatie kan ook dienen als kick-off voor een project of campagne. 

Animaties worden gemiddeld binnen 14 werkdagen opgeleverd, uiteraard is het mogelijk om meerdere animaties in één keer af te nemen of gebruik te maken van een van onze animatie abonnementen.

Wij maken animaties op basis van een door jou geschreven script. Een selectie van de door ons gemaakte animaties kun je vinden in ons portfolio.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over ons werkproces? Kijk eens bij de FAQ, hier vind je de meest gestelde vragen over het laten maken van een uitleganimatie.

Contact

Wil je dat wij aan de slag gaan met jouw whiteboard animatie?

Vul het contactformulier hieronder in of bel ons op 085-0091888!

Animatie laten maken? Neem contact op