Uitleganimatie laten maken

Explanimation

Een uitleganimatie laten maken? Wil jij iets uitleggen? Wij maken een explanimation of uitleganimatie in jouw huisstijl. Bekijk ons portfolio met explanimations!

Een uitleganimatie is geschikt om (soms) complexe zaken voor iedereen begrijpelijk te maken. In één of meerdere minuten pakken we het onderwerp bij kop en staart.

Uitleganimatie laten maken

Explanimation

Een explanimation is een ander woord voor uitleganimatie. Wij maken jouw explanimation in verschillende soorten en stijlen!

Met een vleugje humor (indien gewenst) verduidelijken we processen, producten en diensten. Dit doen we op basis van een aangeleverd script. Samen met een professioneel team van animatoren geluidsspecialisten en voice-overs zorgen we voor een explanimation die staat.

Wij maken uitleganimaties op basis van een door jou geschreven script. Een selectie van de door ons gemaakte animaties kun je vinden in ons portfolio.

Wat is een uitleganimatie?

uitleganimatie-laten-makenEen uitleganimatie is een korte video waarin een complex proces op een simpele manier wordt uitgelegd. Meestal binnen 120 seconden, of zelfs minder.

Of je nu een ingewikkeld (bedrijfs)proces of een innovatief idee wilt uitleggen; via een animatie komt het aan bij je doelgroep.

De aandacht bij een (bedrijfs)presentatie houden kan enorm lastig zijn. Een schriftelijke update over een nieuw intern proces is niet snel boeiend en vaak lastig te begrijpen.

Explanimations zijn ervoor bedoeld een duidelijk beeld te vormen van jouw verhaal of idee.

Animaties zitten vol met verschillende karakters en scenarios.

Een duidelijke verhaallijn in combinatie met een vleugje humor zorgt ervoor dat jouw verhaal bij je doelgroep aankomt.

Doordat animatie inspeelt op het audiovisuele gedeelte van het brein, hou je de aandacht van de lezer en begrijpt de kijker wat je te vertellen hebt.

Explanimation laten maken? Dit zijn de voordelen:

Een explanimation laten produceren heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Jouw idee of plan wordt onthouden. 
  Doordat de doelgroep naar een audiovisuele vertaling van jouw idee kijkt wordt het veel sneller onthouden. Onderzoek van een universiteit toont aan dat een audiovisuele vertaling voor 68% blijft hangen, vergeleken met een schriftelijke vertaling van 10%.

 • Het is je perfecte pitch.
  Uitleggen wat je doet kan lastig zijn. Doordat een uitleganimatie altijd op dé perfecte manier jouw idee of visie uitlegd hoef je je hier nooit meer zorgen over te maken.

 • Jouw idee kan worden gedeeld. 
  Doordat videos makkelijk te delen zijn bereik je een enorme groep mensen met jouw idee.

 • Betere conversie. 
  Een animatie zorgt voor een duidelijke boodschap. Een hogere conversie is bijna gegarandeerd.

Verschillende stijlen uitleganimaties

We hebben verschillende stijlen uitleganimaties. Het is de bedoeling dat je één van de volgende stijlen uitkiest voor jouw uitleganimatie.

We stemmen de gekozen stijl van de explanimation natuurlijk ook af op jouw huisstijl. 

explanimation-stijlenCubic

Cubic lijkt veel op 3D, maar dan 'nep'.

Alle aandacht leggen we op het fysieke product. Daardoor wordt Cubic vaak gebruikt bij een productielijn, bouwproject of de uitleg van een proces.

Clean

Deze stijl van animeren is erg schoon. Geen gekke toeters en bellen.

Bij de Clean-stijl is functionaliteit het belangrijkste. Dat is ook terug te zien in de animatie.

Corporate

De corporate-stijl is een 'middenmoter'. Wat informeel, maar toch netjes.

Een professionele uitstraling dan dat de cartoonstijl heeft. Toch is een grapje hier ook op zijn plaats.
Deze stijl wordt vaak gebruikt bij technische pitches of reorganisaties. Ook kan het een nieuw product of proces op de kaart zetten.
Vaak wordt de corporate-stijl gebruikt bij een bedrijfsanimatie.

Cartoon

Deze stijl van animeren is het meest informeel.

We zorgen ervoor dat de animatie een glimlach tovert op het gezicht van de kijker. Daarnaast is het belangrijk dat de kijker weet wat er wordt uitgelegd.

Jouw uitleganimatie wordt leuk én duidelijk uitgelegd.

Whiteboard

Iedereen kent deze stijl van animeren. Net zoals vroeger op school in de klas.

Deze manier van animeren is leuk om naar te kijken en daarom geschikt voor ieder soort uitleg.
Vaak wordt de whiteboard-stijl gebruikt als overzicht zonder ver in detail te treden.

Als je voorbeelden wilt zien van onze uitleganimaties in verschillende stijlen kijk dan op de pagina animatie stijlen!

Het procesexplanimation

Je wilt een explanimation laten maken, slim! Het creatieproces van een animatie is erg complex. Gelukkig is dat onze zorg.

De eerste stap is het aanvragen van jouw uitleganimatie. We sturen je een overzicht van wat er nodig is om tot een goede animatie te komen.

Het is belangrijk dat we weten wat het script van je animatie gaat worden. We vragen je dan ook om een animeerbaar script aan te leveren. Eventueel helpen we je hierbij!

Als alle partijen het script hebben goedgekeurd zijn we benieuwd naar je onder andere jouw huisstijl. Als we die en nog wat andere gegevens hebben ontvangen is het afwachten geblazen.

Onze illustratoren beginnen met het ontwerpen van de verschillende karakters en scènes. Vervolgens wordt er een storyboard opgesteld en gaan onze animatoren aan de slag om de illustraties bewegend te maken.

Nadat de animatie is afgerond willen we zeker weten dat we bijvoorbeeld geen spelfout hebben gemaakt. Je kunt de animatie kort controleren en na maximaal 12 werkdagen is jouw uitleganimatie klaar!

Wat gaat een explanimation laten maken kosten?

kosten-uitleganimatieDe prijs van een explanimation is afhankelijk van verschillende factoren. De lengte van de uitleganimatie en het aantal correctieronden zijn twee bepalende indicatoren.

De lengte van de explanimation wordt bepaald door het aantal woorden van het script. Weet jij al hoeveel woorden jouw script heeft? Gebruik dan onze tool om het aantal woorden van het script om te rekenen in het aantal minuten uitleganimatie.

Een uitleganimatie laten maken is niet goedkoop. Bij PitchParrot staan we voor kwaliteit, daar vragen we ook wat voor terug. Met ons professionele team aan animatoren, illustratoren, geluidstechnici en stem-acteurs zorgen we voor die kwaliteitsanimatie.

Een explanimation waar je écht blij van wordt!

Contact

Wil je dat wij jouw uitleganimatie gaan maken? Tof!

Het is geheel vrijblijvend om contact met ons op te nemen, we bijten niet.

Vul het contactformulier in of bel 085-0091888!

Animatie laten maken? Neem contact op