Animatiefilm laten maken?

Animatiefilms bij PitchParrot

Wil je een animatiefilm laten maken? Daar weten we bij PitchParrot alles vanaf. We zijn een jong Rotterdams animatiebedrijf met onze animatiestudio in het Groothandelsgebouw.

Een animatiefilm is niet iets wat je zomaar even laat maken. Er is voor een professionele animatie video tijd en een goede planning nodig. Wanneer wil jij dat jouw uitleganimatie wordt verspreid?

Niet alleen de timing, maar ook de lengte van jouw animatie is bepalend. Daarnaast zijn er verschillende animatie stijlen waaruit je kunt kiezen. Weet jij al welke het wordt?

Je wilt een animatiefilm laten maken. Voordat je daaraan begint is het belangrijk om te weten wat een animatie nu precies inhoudt. Daarnaast is het proces van een animatie maken ook zeker relevant om eens goed door te nemen. Op deze pagina zetten we het allemaal op een rijtje!

animatiefilmEen animatiefilm: wat is dat eigenlijk?

Een animatiefilm is een korte video van vaak 1 of 2 minuten waarin een complexe situatie of een lastig proces op een eenvoudige manier wordt uitgelegd.

Vaak worden animaties gebruikt door bedrijven of professionals die een nieuw proces of product uit te leggen hebben. Natuurlijk kun je het ook als promotievideo of pérfecte pitch gebruiken die je keer op keer kunt laten zien.

Voordelen van een animatiefilm

Een animatiefilm hebben heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen van een animatiefilm zijn:

 • Je kunt meer informatie geven in minder tijd!
  Doordat je vaak een héle korte tijdsspane hebt om je zegje te doen, wil je dat het vlot en goed gaat. Om je verhaal in slechts 120 woorden op papier te vertellen is lastig. De combinatie van bewegend beeld en audio zorgt ervoor dat je veel informatie in weinig tijd kunt stoppen. 
 • Heb je last van een marketingbudget dat niet groot genoeg is voor een maanraket met het logo van het bedrijf?
  Met een animatiefilm maken heb je hier geen last van! De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt bedenken wat je wilt.
 • Een animatiefilm gaat niet uit de tijd.
  In tegenstelling tot 'normale' videos, waar kleding, kapsels en de omgeving een rol spelen zijn animatiefilms bijna tijdloos. Zo lang jouw verhaal of proces hetzelfde blijft, blijft de animatie dat ook.
 • De beste manier van presenteren.
  Merk je dat de kwaliteit van jouw presentaties achteruit gaat? Animatiefilm zorgt ervoor dat jouw doelgroep de aandacht erbij houdt.

animatiefilm-laten-makenHoe kun je een animatiefilm laten maken?

Dat weten we als geen ander! Graag leggen we het jou ook uit! Een animatie video laten maken kan al binnen 10 werkdagen worden geregeld.

Een animatie laten maken bij PitchParrot

Dat werkt zo: vul ons contactformulier in onderaan deze pagina. We vragen je om een korte beschrijving te geven van de animatiefilm die je wilt laten maken. Weet je bijvoorbeeld al hoelang deze moet duren?

Zodra wij jouw aanvraag hebben ontvangen sturen we je een e-mail met meer informatie omtrent het proces en wat we van je verwachten.

Om het niet té spannend te houden zullen we hier het proces voor je uitlichten:

Script schrijven

Het belangrijkste onderdeel van jouw animatiefilm; het script! 

Voor de lengte van het script gebruiken we een formule: 120 woorden voice-over script staat voor één minuut animatie.

Zorg ervoor dat jouw script duidelijk is geformuleerd zonder overbodige extra’s. Daarnaast moet jouw script duidelijk zijn voor de kijker. Probeer jargon en komma’s dus te vermijden. Gebruik spreektaal!

Kom je er echt niet uit? Geen zorgen, we helpen je!

Ons opdrachtformulier

Nadat jouw script is goedgekeurd door alle partijen ontvang je van ons het opdrachtformulier. In dit opdrachtformulier staan een aantal belangrijke zaken. Denk hierbij aan contactgegevens, huisstijlkenmerken, script, omschrijving van de voice-over en facturatiegegevens.

Stemsamples kiezen

Op basis van de ingevulde gegevens in het opdrachtformulier krijg je van ons een aantal stemsamples van verschillende stemacteurs. Deze stemsamples bestaan uit enkele fragmenten. We vragen je om op basis van deze stemsamples een keuze te maken uit de stemacteurs. 

Als je de keuze hebt gemaakt zetten wij het voor je op het opdrachtformulier. 

Tijdens de productie

Tijdens deze periode nemen wij geen contact meer met je op. Ons team is hard voor je aan het werk, zodat we een professioneel resultaat kunnen opleverren!

De informatie die we van je hebben gekregen via het opdrachtformulier is voor ons team voldoende om een krachtige animatiefilm te kunnen maken.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over ons werkproces? Kijk eens bij de FAQ, hier vind je de meest gestelde vragen over het laten maken van een animatiefilm.

Contact

Wil je dat wij aan de slag gaan met jouw animatie video?

Vul het contactformulier hieronder in of bel ons op 085-0091888!

Animatie laten maken? Neem contact op