Animatie laten maken?

Animaties met Impact

Een animatie video helpt met het vertellen van jouw verhaal. Een animatie video laten maken bij PitchParrot!

We maken animatievideo's waar je blij van wordt. Een animatie video zorgt ervoor dat jouw boodschap of verhaal duidelijk de wereld in wordt gestuurd. Binnen enkele minuten leggen we jouw verhaal uit.

Animatie laten maken?

animatie-laten-makenWat is een animatie?

Een animatie is een video waarin gebruik wordt gemaakt van bewegende illustraties en geluid. De verzameling van alle bewegende illustraties in combinatie met een logisch verhaal wordt een animatie genoemd.

Ieder bedrijf of persoon heeft een verhaal. Net als jij.

Het verhaal dat je verteld moet impact maken op je doelgroep om resulaten te behalen. Zonder een duidelijke boodschap kom je niet goed over.

Als je niet goed overkomt bij de doelgroep is al het harde werk al snel voor niets geweest. En dat is zonde...

Wij zorgen ervoor dat jouw verhaal in beeld wordt gebracht, op een manier waar je blij van wordt. En de doelgroep ook!

 

Voordelen van een animatie laten maken

Een animatie video heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen van een animatie zijn:

 • Meer informatie in minder tijd. 
  Doordat je enkele minuten of misschien slechts één minuut de tijd hebt om je verhaal te vertellen moet je duidelijk zijn. Om je verhaal in slechts 120 woorden op papier te vertellen is lastig. De combinatie van bewegend beeld en audio zorgt ervoor dat je veel informatie in weinig tijd kunt stoppen. 
 • Maak het onwerkelijke werkelijk. 
  Is jouw marketingbudget niet groot genoeg voor een maanraket met jouw logo? Als je een animatie laat maken ben je vrij om te bedenken wat je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 • Een animatie video verouderd niet. 
  In tegenstelling tot 'normale' videos, waar kleding, kapsels en de omgeving een rol spelen zijn animatie videos bijna tijdloos. Zo lang jouw verhaal of proces hetzelfde blijft, blijft de animatie dat ook.
 • Een nieuwe manier van presenteren. 
  Merk je dat de kwaliteit van jouw (bedrijfs)presentaties achteruit gaan? Animatie zorgt ervoor dat jouw doelgroep de aandacht erbij houdt.

Verschillende soorten animaties

Als een een animatie video wilt laten maken kun je kiezen uit verschillende animatie stijlen. Deze stijlen zijn natuurlijk helemaal afgestemd op jouw huisstijl.

Hieronder een overzicht van de verschillende stijlen die we hanteren. Voorbeelden van de verschillende animatie stijlen laten we zien bij onze animatie stijlen!

cubic-animatieCubic.

Het lijkt een beetje op 'nep' 3D.

Bij deze stijl van animeren wordt alle aandacht op het fysieke product gelegd.
Deze stijl wordt vaak gebruikt bij procesuitleg, bouwprojecten of productielijnen.

 

clean-animatieClean.

Een formele stijl van animeren, zonder toeters en bellen.

Een enorm grafische stijl waarbij functionaliteit het meest belangrijke is.

 

corporate-animatieCorporate.

Deze stijl ligt tussen formeel en informeel in. Een semi-formele stijl.

Zakelijker dan de cartoonstijl, maar toch af en toe met een knipoog.
Voor technische pitches, reorganisaties of producten is dit een ideale animatie. Vaak gebruikt bij een bedrijfsanimatie.

cartoon-animatie

Cartoon.

Een informele stijl van animeren.

Wij toveren een glimlach op het gezicht van de kijker, terwijl jouw boodschap helder overkomt.
We zorgen ervoor dat jouw animatie op een leuke en duidelijke manier wordt opgeleverd.

 

whiteboard-animatieWhiteboard.

Nog een stijl? Jazeker!

Net als op het schoolbord! Vlot met kleine bewegingen.
Een leuke manier van uitleggen en erg duidelijk. Perfect voor elke uitleg!

 

Kosten van een animatie video

De kosten van een animatie video zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Afhankelijk van het aantal woorden van het script maken we een persoonlijke offerte. 

Naast het aantal woorden zijn er nog andere zaken die invloed hebben op de prijs, zoals het aantal correctieronden. Omdat de prijzen voor iedere opdracht sterk uiteen lopen vermelden we geen vaste prijs op de website. 

Om het overleg te beperken en zo de kosten laag te houden, werken we meestal met aangeleverde scripts. Een door jou gemaakt script dus.

Voor de lengte van het script kun je de volgende formule gebruiken: 120 woorden voice-over script staat gelijk aan ongeveer 1 minuut animatie.

Ben je benieuwd naar wat de kosten voor jouw animatie worden? Vul dan het contactformulier in!

Wie zijn wij?

animatie-pitchparrotWe zijn PitchParrot, een bedrijf met passie voor animatie. Animaties die jouw boodschap op een leuke en informatieve manier overbrengen.

Door ons ervaren team van animatoren, illustratoren, stemacteurs en geluidstechnici kunnen we jouw verhaal of boodschap ijzersterk animeren.

We zijn gevestigd in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, drie keer vallen vanaf Rotterdam Centraal. De Rotterdamse mentaliteit ontbreekt dan ook niet.

Onze jonge en dynamische animatiemakers staan voor je klaar om de beste animatie voor jou te leveren. PitchParrot staat voor kwaliteit. We zorgen ervoor dat jouw animatie opvalt tussen de rest.

Benieuwd naar wat onze klanten zeggen?

Wat maakt ons anders?

Wetenschap, technologie, vooruitgang: ze brengen ons hele grote voordelen bij het maken van een animatie.

Vaak is iets nieuws complex en onbekend voor iedereen - dus heel moeilijk uit te leggen. Bij PitchParrot blinken we uit in het uitleggen van je complexe boodschap.

We zorgen dat jouw boodschap naar je publiek wordt gebracht met een geanimeerde video die gemakkelijk te begrijpen is. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw animatie een lust voor het oog is.

proces-animatie-laten-makenOns proces

Bij PitchParrot maken we animaties. Ben je van plan om bij ons een animatie te laten maken? Hieronder leggen we je ons proces uit tot in detail. 

Script

Het proces begint dan ook met het schrijven van een script. Wij laten het schrijven van het script dus over aan jou. Jij kent je verhaal immers het beste!

Animeerbaar?

Wanneer je een script bij ons aanlevert controleren we of het script ‘animeerbaar’ is.

Hierbij letten we erop dat de zinnen kort zijn en de woorden begrijpelijk.

Probeer jargon en komma’s dus te vermijden. Gebruik spreektaal!

Redigeren

Kom je er zelf niet uit? Geen probleem. We kunnen het script voor je redigeren.

De eerste ronde is altijd inbegrepen. Moet het script volledig herschreven worden dan doen we je hier graag een voorstel voor.

De meeste scripts die we binnen krijgen zijn met een minimale aanpassing geschikt voor animatie.

Opdrachtformulier

Op het moment dat het script door alle partijen is goedgekeurd ontvang je van ons een opdrachtformulier.

Op dit formulier leggen we alle informatie vast die nodig is om de productie van de animatie te kunnen starten. 

Stemsamples kiezen

Op basis van de gegevens die je invult op het opdrachtformulier krijg je van ons een aantal stemsamples van verschillende stemacteurs.

Deze stemsamples bestaan uit enkele fragmenten. We vragen je om op basis van deze stemsamples een keuze te maken uit de stemacteurs.

We willen graag van je weten welke het beste bij jouw wensen aansluit. Daarnaast zijn we benieuwd naar welk deel van de sample je het meeste aanspreekt!

Tijdens de productie

Tijdens deze periode zal er vanuit ons geen contact worden opgenomen.

De informatie op het opdrachtformulier is voldoende om een krachtige animatie te kunnen maken.

95% van de animaties die we maken wordt zo geproduceerd. Mochten we toch nog vragen hebben dan weten we je snel te vinden.

Optioneel: Script, Storyboard en stylesheet

Mocht je eerst een storyboard willen zien en een stylesheet met artwork zoals dit in de animatie gebruikt zal worden dan is dit uiteraard mogelijk. 

Ongeveer 5% van onze klanten maakt gebruik van deze optie.

Uiteraard kun je ons ook inschakelen om het volledige script te maken. Dit doen we in combinatie met een storyboard en stylesheet. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Oplevering

Na oplevering is het mogelijk om op een aantal punten kosteloos correcties aan te brengen.

Het gaat hier om zaken die negatief afwijken van het opdrachtformulier.

Je kunt hierbij denken aan spel en spreekfouten, verkeerd kleurgebruik (anders dan aangegeven) of objectieve technische fouten in de animatie (glitches).

Overige wijzigingen

Andere wijzigingen kunnen we doorvoeren, we doen hier dan eerst een voorstel voor én laten je weten wat de kosten zijn. In de praktijk blijkt dat dit zelden nodig is.

Vragen en opmerkingen

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben laat dit dan gerust weten. Wil je meer dan 1 animatie afnemen? En dus structureel aan de slag met animatie binnen jouw organisatie? Laat het ons dan weten.

Alles duidelijk? Aan de slag!

Is alles duidelijk en wil je met ons aan de slag? Klik dan hier om contact op te nemen! We sturen je direct alle informatie toe.

Hoe laat je een animatie maken?

Tof! Je wilt een animatie video. En nu?

Allereerst willen we graag weten wat voor animatie je wilt laten maken. Dit kun je al aangeven in je eerste berichtje. Ben je er nog niet uit? Geen zorgen, we kunnen je helpen kiezen.

Als je weet wat voor stijl je wilt, is het tijd voor de volgende stap: het script. Het script is voor een uitleganimatie meestal 120 woorden. Dit kan variëren, maar less is more.

Nadat je ons het script hebt doorgestuurd gaan we voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat je een perfecte animatie krijgt opgeleverd die volledig op het script aansluit.

Hieronder zie je een contactformulier. Vul deze in en kom direct in contact met ons! Geen zorgen, we bijten niet.

 

Animatie laten maken? Neem contact op